Estragon

ESTRAGON / n. ESTRAGON / a. TARRAGON / l. ARTEMISIA DRACUNCULUS
tato rostlina má svůj původ ve střední a jihozápadní Asii a proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně". Estragon je také velmi oblíbený po celém Balkáně, v Itálii, Španělsku a v Americe. Pro své výborné chuťové vlastnosti se používá praktický na celém světě. Jemně aromatizuje a chuťově ovlivňuje pokrmy. Má i značný vliv na chuť k jídlu a dobré trávení. Estragon se často používá k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, majonéz, při výrobě hořčice, při nakládání zeleniny (okurek, rajčat), do salátů, polévek, marinád, omelet, k jemným zeleninám atd. 

Žádné komentáře:

Okomentovat