pátek 10. července 2015

Květuščina zahrádka na 5. APETIT pikniku




V sobotu 20. června se v parku Grébovka  pořádal  5.APETIT piknik a s našimi pesty jsme na této gastronomické party prostě nemohli chybět. Počasí ráno v 6 hodin nevypadalo úplně přívětivě, nicméně v redakci říkali, že je objednáno hezké počasí, což se nakonec vyplnilo (až na těch pár přeháněk, které nám kupodivu v uzavřeném stánku nevadily). Takže v půl deváté příjezd do areálu, nutné kolečko kvůli parkování a pak hurá na místo, kde už na nás čekal stánek č. 90. Rychlá vykládka a mohlo se začít s aranžemi. Všechny suroviny, které při výrobě pest používáme, jste mohli najít na stole – od bylinek až po citrony nebo jablka. Olivový olej v 5 litrových plechovkách od nás dokonce někteří návštěvníci chtěli zakoupit, nicméně jsme je museli zklamat ;) Aranže se povedla, jenže vám ji jaksi nemůžeme ukázat, protože než jsme stánek stihli vyfotit, tak se otevřely brány areálu, dovnitř začali proudit první návštěvníci a my se až do pozdního odpoledne nezastavili. Připravena byla ochutnávka našich pest a másla na zatočených rohlících od Pekárny Kabát (ty jejich rohlíky jsou prostě famózní). 

Petrželkové pesto, bazalkové pesto (naše vlajková loď a zároveň typ redakce APETIT), koriandrové s mátou, rukolové s jablky, libečkové, šalvějové a pesto z medvědího česneku.  A samozřejmě naše luxusní bylinkové máslo s dobromyslí, petrželkou, pažitkou a česnekem. Většinu času jsme ani nestíhali ochutnávky mazat, protože náš stánek byl v permanentním obležení a pestové jednohubky mizely jak pára nad hrncem, takže jsme většinu času „mazali na přání“ (jako každé správné rádio!). Topinky jsme pro Apetit piknik úplně vynechali, neboť by to bylo nereálné. Ochutnat jste tedy mohli vše, co jsme měli s sebou, po bylinkovém másle se jako obvykle jen zaprášilo.

Byla to prostě pecka, děkujeme všem, co nás přišli navštívit a ochutnat - jak našim skalním fanouškům, které potkáváme každý týden na farmářských trzích, tak těm, kteří vážili dlouhou cestu ze všech koutů republiky (a to nejen z Prahy) a několikrát se k našemu stánku vrátili, a v neposlední řadě také redakci časopisu Apetit, která nám umožnila se této akce zúčastnit. Rádi se opět příští rok zúčastníme. Fotky najdete na našem Facebooku - tagování se meze nekladou ;)

Takže, bylinkám zdar a bazalce zvláště a určitě se nevidíme naposledy.

Žádné komentáře:

Okomentovat