pátek 22. května 2015

Šalvějové a libečkové pesto


Všichni jste zváni zítra na Jiřák a Náplavku - jako novinky budou šalvějové a libečkové pesto.  A co s nimi? Šalvějové pesto můžete použít například do těstovin.  Stačí sehnat ricottu, tu smíchat s pár lžícemi našeho pesta a to celé promíchat ještě za tepla s uvařenými těstovinami. Mírně nakyslá, mléčná chuť ricotty vnáší do pesta lehkost a živost.  Navrch nastrouhat parmazán a máte lehké letní jídlo, které je hotové cobydup.  A těstoviny?  Nejideálnější jsou k tomuto pokrmu těstoviny piccagge, což jsou ploché nudle širší než nejširší nudle, ale užší než klasické lasagne.  Nicméně pokud použijete třeba fettucine či jiné široké nudle, nic tím rozhodně nezkazíte. A asi i ty špagety to snese. A ostatní suroviny na trhu určitě seženete také, tak proč nevyzkoušet k sobotnímu obědu něco nového, ale hlavně - rychlého!

Libečkové pesto můžete použít například do polévek, do salátů,  nebo jednoduše stačí jej při pozdním slunečném odpoledni  máznout na rozpečenou bagetu a poklást rajčaty, či mozzarellou. Špetka libečkového pesta v boloňské omáčce taky udělá své. Takže, už víte pro co zítra na trhy? ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat